Ezért annyira fáradt a depressziós ember

Szponzorált tartalom

2023. december 7. Kontent

rv_2.jpg

A depresszióval élő emberek fáradtsága és kimerültsége összetett okokra vezethető vissza. Mutatjuk, miért ez a depresszió egyik fő tünete.

Sok depressziós ember krónikus fáradtsággal küzd, nem ritka, hogy ez az ólmos fáradtság annyira letaglózza az érintetteket, hogy a mindennapi feladatok is hatalmas kihívásokká válnak. A túlzott fáradtságnak figyelmeztető jelnek kell lennie, hogy az agyban felborult a kémiai anyagok egyensúlya, és nagy eséllyel depresszió hatalmasodott el az illetőn.

Jó, de miért fáradt egy depressziós?

A depresszió megzavarhatja az éjszakai alvási szokásokat, így nagyobb mértékű fáradtsággal kell megküzdenie az érintettnek. Rendszerint tovább tart az elalvás, ami az alvásidő rövidülését eredményezi. A megfelelő éjszakai pihenésnek pedig számos jótékony, helyreállító tulajdonsága van az agyműködésre nézve, és ha az alvás túl felszínes, megszakadt vagy nem kellően hosszú, ezek a helyreállító folyamatok nem mennek végbe megfelelően. Az elegendő pihenés tehát kulcsfontosságú tényező a mentális betegség kezelésében.

A depresszió erős érzelmi terhet jelent, a folyamatos szomorúság, a reménytelenség és a belső nyugtalanság kimerítő, az érintettek rengeteg energiát égetnek el ezen érzelmeik kezelésére. A betegséggel általában együtt jár az alacsony energiaszint és motiváció, ami azt eredményezheti, hogy a mindennapi tevékenységek végzése is erőfeszítést igényel. A depresszió gyakran kimeríti az érzelmi és fizikai erőforrásokat.

A gondolkodás nehezebbé válhat, ami az egyszerű feladatok ellátását is megnehezíti, nem ritka a kognitív zavar, a koncentrációs problémák és a döntéshozatali nehézségek. Sok depresszióval élő ember emellett próbálja elrejteni a betegségét és megfelelni a társadalmi vagy munkahelyi elvárásoknak. Ez plusz stresszt és további energiarabló tényezőt jelenthet.

Muszáj foglalkozni vele!

Az egyéni tapasztalatok természetesen eltérőek lehetnek, de összességében a depresszióval élők fáradtsága sok különböző tényező összjátékán alapul. A megfelelő kezelés, amely lehet pszichoterápia és/vagy gyógyszeres terápia, segíthet a depresszió tüneteinek enyhítésében, ez hozzájárulhat az energiaszint emeléséhez és a mindennapokkal való jobb megküzdéshez. Természetesen ehhez elengedhetetlen, hogy az érintettek kapjanak támogatást a depresszióval való megküzdés folyamatában – például családtagoktól, barátoktól vagy szakemberektől.

Ahogy láthatjuk, egy depressziós ember egész nap magával hadakozik, így napközben sokkal nehezebb számára az, hogy a feladataira koncentráljon, hatalmas erőfeszítésébe kerül, hogy az elvárásoknak megfelelően viselkedjen, esténként pedig nem tudja kipihenni magát, hiszen alvászavarral küzd.

Amennyiben úgy érzed, hogy nincs energiád, beszélj mindenképp az orvosoddal, hogy megállapítsa a fáradtság kiváltó okát, és fény derüljön arra, valóban depresszió áll-e a háttérben. Ahogy minden betegség kezelésében, a depresszió esetében is nagyon fontos a korai felismerés és a terápia mielőbbi elkezdése, mert annál könnyebb és gyorsabb a gyógyulás.

Hirdetés

Ősszel-télen sokan érzik magukat tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek. Ebben számos tényező szerepet játszhat, köztük a napfény hiánya, a borús-hideg időjárás, de a stresszel teli, monoton, szürke hétköznapok is. Ha úgy érezzük, nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segíthet az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer képes javítani a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

remotiv-doboz-3d-2019-jobb.png

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr7418270867
süti beállítások módosítása