Ezek az idősebb nők aztán tudják, miért fontos a sport

Szponzorált tartalom

2023. július 17. Kontent

 h_1395243_1280.jpg

A változókor időszakától sok nő fél. Bár kétségtelenül számos fizikai és érzelmi változással jár együtt, megfelelő életmóddal, odafigyeléssel és segítségkéréssel pozitív is lehet ez a különleges időszak. Mutatjuk, miért érdemes odafigyelni arra, hogy a menopauza ideje alatt is aktívak maradjunk.

A rendszeres fizikai aktivitás számos pozitív hatással jár az egészségre és a jóllétre nézve, nincs ez másként a változókorban sem. Szerencsére ma már egyre több idősebb ember marad aktív, vegyünk csak példát a 85 éves nagymamáról, aki 1600 kilométert tett meg bringájával. Mavis Paterson a Wigtownshire-i Auchenmalgból származik, és heteket töltött az úton, mialatt 1600 kilométert tekert, és több mint 60 000 fontot gyűjtött össze a Macmillan Cancer Support szervezet számára.

rf4_2.jpg

Természetesen nem kell mindenkinek ilyen eredményt elérnie, de az mindenképp fontos, hogy szem előtt tartsuk az aktív életmódot. Összeszedtük, milyen jótékony hatásokra számíthatsz a menopauza idején, ha nem hagysz fel a sporttal.

Segít a kilókkal szembeni küzdelemben
A változókorral gyakran jár együtt az anyagcsere lassulása és a testsúly növekedése. A rendszeres fizikai aktivitás azonban segíthet megőrizni vagy akár csökkenteni a testsúlyt, sőt, támogatja az anyagcsere egészséges működését is.

Segít megőrizni a csontok épségét

A menopauza idején a csontok veszítenek sűrűségükből, ami növeli a csonttörések kockázatát. A rendszeres fizikai aktivitás, különösen az erőnléti edzések azonban segíthetnek megerősíteni a csontokat és az izmokat.

Jobb lesz a hangulatod

Te is tudod biztosan, hogy a változókor hormonális változásokkal jár, amelyek hatással lehetnek a hangulatra és az érzelmi állapotra. A rendszeres fizikai aktivitás – beleértve a kardióedzéseket – segíthet javítani a hangulatot, csökkenti a stresszt és a szorongást.

Milyen típusú edzéseket válassz?

A változókornak nem kell korlátozónak lenni, így bátran válassz a különböző típusú edzések közül! Fontos, hogy az edzés örömet okozzon, mert ez segít kitartani és ad motivációt. Mutatunk pár alternatívát:

Kardioedzés
A kardioedzések, például a séta, futás, úszás vagy a kerékpározás javítja a szív- és érrendszeri egészséget, segít megőrizni az állóképességet és a jó kondíciót.

Erőnléti edzés
Az erőnléti edzések, például a testsúlyos gyakorlatok vagy a súlyzós edzések segítenek megerősíteni az izmokat és a csontokat. Ez különösen fontos a csontsűrűség megőrzésében és a csonttörések megelőzésében.

Csoportos vagy egyéni edzés
Lehetőség van csoportos edzésekre, például aerobikra vagy jógaórákra is, amelyek nemcsak testileg frissítenek fel minket, hanem a szociális igényeket is kielégítik. Az egyéni edzések, például személyi edzővel vagy gyógytornásszal, segíthetnek a személyre szabott célkitűzések elérésében.

Figyelj a fokozatosságra!
Bármilyen típusú edzést is választasz, tartsd szem előtt a fokozatosságot, hiszen így tudod elkerülni a túlterhelést és a sérüléseket! Kezdd lassan és fokozatosan növelni az edzés intenzitását és időtartamát!

Vedd igénybe szakember segítségét!
Minden szervezet más, így az edzéseket az egyéni szükségletekhez kell igazítani. A szakember, például személyi edző vagy gyógytornász segíthet meghatározni a megfelelő terhelést és az egyénre szabott edzéstervet. Ők segíthetnek a megfelelő formák és technikák elsajátításában, valamint a sérülések elkerülésében is.

Kövess be inspiráló, idősebb nőket!

A közösségi médiában már jócskán jelen van az aktív, idősebb korosztály is, akik csodás példaként szolgálhatnak számunkra. Itt van például Joan McDonald, aki fantasztikus változáson ment keresztül, miután elkezdett edzeni. Az Instagramon több mint egymillióan követik!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Joan MacDonald (@trainwithjoan) által megosztott bejegyzés

 

Hirdetés

Változókor könnyedén: Remifemin Plus

Az életmódváltás, az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás mellett a változókori mindennapok megkönnyítésében sokat segíthet a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. Nem tartalmaz ösztrogént, sőt a néhány növényben fellelhető ún. fitoösztrogéneket sem. A poloskavész (Cimicifuga) és orbáncfű kombinációját tartalmazó Remifemin Plus a változókori testi tünetek és a zavaró lelki panaszok mérséklésére ajánlott növényi gyógyszer. Speciális poloskavész-kivonatot tartalmaz magas koncentrációban, amely klinikai vizsgálatokkal igazoltan biztonságos és hatásos segítség a változókorral járó hőhullámok vagy a fokozott izzadás mérséklésében. Másik komponense, az orbáncfű pedig a lelki panaszokat, köztük a hangulatingadozást enyhíti, és az alvásra is jó hatással van. Hosszantartó szedése ajánlott a kívánt hatás elérése, fenntartása érdekében. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban.

rf-doboz-120db_legfrisebb.png

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr4818162130
süti beállítások módosítása