Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bugyi nélkül, szabadon?

Szponzorált tartalom

2021. október 13. Kontent

vg_4_gyt.jpgSzinte minden nő életében előfordult már, hogy valamilyen oknál fogva tiszta bugyira volt szüksége napközben. De vajon mi az egészségesebb: bevállalni fehérnemű nélkül, vagy inkább kölcsönkérni valamelyik barátnőnktől az intim holmiját?

Hogy micsoda? Bugyi nélkül?!

Érthető, ha meglepődsz a felvetésen: az alsónemű hordása főleg társadalmi elvárások mentén alakult úgy, miszerint egy tisztességes lány/nő mindig visel fehérneműt. Még ma, 2021-ben is furcsán néznek azokra, akik bevallják, hogy ritkán vagy egyáltalán nem hordanak alsóneműt. Márpedig, ahogy azt Dr. Lisa Matserson a PopSugarnak korábban elmondta, orvosi szempontból a vagina akkor a „legboldogabb és legegészségesebb”, ha tud lélegezni. Persze létezik olyan fehérnemű, amely megfelelő szellőzést biztosít az intimzónának, ám a legtöbb bugyi, amit a nők hordanak, táptalajt nyújthat a fertőzéseknek. A fazonok közül – ahogy azt már korábbi cikkeinkben is megírtuk –, a tanga a legkevésbé egészséges, az alapanyagokat tekintve pedig érdemes a jó minőségű pamut alsókat előnyben részesíteni. 

Akkor most dobjam ki az összes bugyimat?

Ezt nem tanácsolnánk, hiszen a „bugyinélküliség” is okozhat egyes helyzetekben kellemetlenséget, ugyanis bizonyos ruhadarabok – mint egy szűk farmer vagy bőrnadrág – kidörzsölhetik az intim tájékodat. De egy lazább nadrág vagy szoknya alatt, esetleg éjszakára vagy az otthoni pihenéshez nyugodtan dönthetünk úgy, hogy nem veszünk fel fehérneműt.

Ha laza pizsamát vagy valami kényelmes ruhát viselsz, akkor a fehérnemű mellőzése jó lesz, és lehetővé teszi, hogy az intim részeid lélegezzenek" mondta Christine Greves floridai szülész-nőgyógyász a Refinery29-nek. De ha szűk nadrágot, például farmert viselsz alsónemű nélkül, akkor irritációnak teheted ki az intimzónádat, mivel a kemény anyag súrolhatja az érzékeny testrészünket. A sérülések elkerülése végett sportolás közben is csak akkor ajánlott hanyagolni a bugyiviselést, ha kényelmes, puha és légáteresztő nadrágban edzünk. Ugyanakkor azt is fontos tudni, hogy a szakértők szerint többet árthatunk egy tangával, mint azzal, ha bugyi nélkül állunk neki sportolni, ugyanis a vékony pánt mozgás közben mikrosérüléseket, irritációt okozhat, ami további problémához vezethet.

„Minden súrlódás vagy irritáció apró vágásokat vagy mikrohorzsolásokat okozhat a bőrödön, és ezek a vágások bakteriális fertőzéshez vezethetnek, amely kellemetlenséget, viszketést, bőrpírt fájdalmat okozhat– mondta Scott Osmun szülész-nőgyógyász a HuffPostnak. A szakértő szerint a tömegközlekedés sem rejt nagyobb veszélyt, amennyiben az intimtestrészünk nem érintkezik közvetlenül a busz, troli stb. ülésének baciktól hemzsegő felületével.

Évente csere

A jó anyagválasztás mellett érdemes évente szortírozni, kicserélni a bugyi-állományunkat, ugyanis a Good Houskeeping Institute korábbi felméréséből kiderült, hogy egy frissen és alaposan kimosott fehérnemű még mindig rengeteg, közel tízezer élő baktériumot tartalmaz, ezért egy év után érdemes újakat vásárolni. A bacik pusztításában az is sokat segít, ha magas hőmérsékletű vízben – legalább hatvan fokon – mossuk ki a bugyikat, a fehéreknél pedig nyugodtan használjunk fehérítőt is. A szárítás lehetőleg a napon történjen, mivel a napsugárzás az egyik legnagyobb ellensége a baktériumoknak. Használjunk színező- és illatanyagmentes mosószert, és hanyagoljuk az öblítőt, mivel az illatos kemikáliák megváltoztathatják a hüvely enyhén savas pH-értékét.

Még a legjobb barátnőd bugyiját se!

Az egymásnak kölcsönadott fehérnemű pont az említett körülmények miatt okozhat problémát, főleg ha az adott bugyi nem megfelelően volt kimosva, és ha egyébként is érzékenyebb az intimzónánk – például cukorbetegség, hormonális gyógyszerek vagy antibiotikum szedése miatt. Ha adhatunk egy tanácsot, inkább ne kockáztass, és amennyiben nem szűk, nehezen szellőző nadrágban, esetleg miniszoknyában vagy, akkor inkább maradj fehérnemű nélkül. Eleinte talán furcsa érzés lesz, de még mindig jobb egy kis feszengés, mint pár nap múlva egy bakteriális hüvelyfertőzés.

És kérlek, bármennyire is sietsz, a váltóbugyidat soha ne dobd bele csak úgy „pucéran” a kézitáskába, a sminkes táskád, az összefogdosott telefonod és egyéb baktériumtelepek mellé!

Hirdetés

Egyedülálló összetétel, kettős védelem – bakteriális hüvelyfertőzés esetén

Az egyedülálló összetételű Vitagyn C hüvelykrém a tejsav és a prebiotikum mellett C-vitamint és ezüstöt is tartamaz, mellyel kettős védelmet biztosít bakteriális vaginózis esetén: helyreállítja és fenntartja a hüvely élettani pH-értékét, emellett elősegíti a természetes Lactobacillusok növekedését és gátolja a kórokozók szaporodását. Különösen hasznos kiújuló bakteriális vaginózis, valamint húgyúti infekció esetén, illetve antibiotikum-kúrát követően. A hüvelykrém pontosan és higiénikusan adagolható. Terhesség és szoptatás alatt is alkalmazható. 

webp_net-resizeimage_5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr3816718286
süti beállítások módosítása