3 app, amit a nőknek érdemes letölteniük

Szponzorált tartalom

2022. április 1. Kontent

shutterstock_1653733093_pm1.jpg

Ma már mindenhez találunk mobilos applikációt, még a ciklusunk követéséhez is. Némelyik még azt is ígéri, hogy pontosan megmondja, mikor vagyunk termékenyek. De vajon mennyire érdemes hinni a fejlesztőknek?

Dr. Nathaniel G. DeNicola, az American College of Obstetricians & Gynecologists (Amerikai Szülészek és Nőgyógyászok Testülete) elnöke szerint klinikailag bizonyított, hogy a ciklus nyomon követése javítja a teherbeesés esélyét. Ám óva int attól, hogy túlságosan higgyünk az alkalmazásokat gyártó cégek azon állításainak, miszerint sokkal gyorsabban megfogan majd a kisbabánk, ha az ő terméküket használjuk. A szakember nem vitatja, hogy a test alaphőmérsékletének, illetve a méhnyaknyák sűrűségének követése közelebb hozhat minket, nőket ahhoz, hogy megtudjuk, nagyjából mikor vagyunk termékenyek. Ám hangsúlyozza: a védekezés szempontjából semmiképp sem érdemes kizárólag egy appra, vagy akár egy hétköznapi naptárra hagyatkozni. Ettől függetlenül érdemes letölteni egy olyan appot, amellyel követni tudjuk a testünk változásait.

Szétnéztünk, mi a helyzet a kínálat terén, és kiválasztottunk három, valóban hasznos applikációt.

  • Period Tracker

A Period Tracker (iOS, Android) világszerte az egyik legismertebb, legegyszerűbb applikáció. Az app elérhető magyarul is, Naptáram néven. Számos adatot rögzíthetünk benne egy-egy naphoz, az egészségi problémáktól kezdve az általános testi jelzéseken át a hangulatunkig.

  • Clue

A Clue alkalmazás egyszerűvé teszi a havi menstruáció nyomon követését, de ennél azért jóval többet tud. Ha az alkalmazásban szorgosan jegyzeteled, hogyan érzed magad (sóvárgás, hangulatingadozás, energiaszint), milyen a vérzésed, milyen a hüvelyváladékod és még sorolhatnánk, a Clue ezeket az információkat összegyűjti és elemzi. Ezt követően tájékoztat arról, hogy mire számíthatsz, a ciklusmintázatoktól kezdve a közelgő termékeny időszakokon át a következő három hónapban várható menstruációig, de még a PMS-tünetekről is. Az alkalmazás alapváltozata ingyenesen letölthető és használható, néhány extra funkciót pedig a fizetős Clue Plus kínál, így például havi termékenységi összefoglalókat, amelyeket e-mailben kaphatsz meg.

  • Ovia Fertilitás

Ha nagyon vágysz arra, hogy ne jöjjön meg a menstruációd (vagyis teherbe szeretnél esni), akkor az Ovia alkalmazás lehet számodra a legjobb választás. Ez technikailag egy termékenységkövető app: segít feltérképezni az  tested alaphőmérsékletének változását, a méhnyak helyzetét és a méhnyaknyák jellemzőit. Képes arra is, hogy az általad megadott adatok alapján előrejelzéseket adjon a menstruációdról vagy a termékenységedről.

Amit nem mond meg egy app:

Olyan applikáció még nincs, ami arra adna tippet, hogy mivel enyhíthetjük a PMS tüneteit. Tudod, PMS-nek, azaz premenstruális szindrómának nevezik azon tünetek összességét, melyek rendszerint előre kiszámítható módon és jellemzően a menstruációt 7-10 nappal megelőzően jelentkeznek, majd a vérzés kezdete után 1-2 napon belül maguktól megszűnnek.

Ezek a havi vérzés előtti napok sok nő életét keserítik meg, hiszen rendkívül változatos típusú és eltérő intenzitású testi és lelki tünetekkel járnak.

Szerencsére ma már számos lehetőség van arra, hogy a kellemetlen panaszokat csökkentsük, vagy akár meg is szüntessük. Enyhébb tüneteknél szóba jöhetnek a hormonmentes gyógynövénykészítmények: például a barátcserje.  termésből ellenőrzött körülmények között, speciális technológiával készülő, koncentrált gyógynövény kivonatot tartalmazó gyógyszer a PMS-tünetekre igazoltan pozitívan hat.
A barátcserje hatóanyagai az igen érzékeny női hormonális szabályozó rendszert képesek pozitívan befolyásolni. Ilyen módon nem csupán a PMS jellegzetes testi tüneteit, hanem annak lelki komponenseit is enyhíthetik. Az egyéb kezelési lehetőségekről a további posztjainkban olvashatsz majd.

Hirdetés

Kikészülsz, mielőtt megjön, vagy rendszertelen a menzeszed? A Premens tabletta segíthet! A hormonmentes Premens tabletta barátcserje-kivonatot tartalmazó gyógyszer. A gyógynövény összetevői pozitívan hatnak a női hormonális szabályozórendszer működésére, így a Premens nem csupán a PMS, de a menstruációs cikluszavar kezelésére is hasznos lehet. A megfelelő hatás kialakulása érdekében a gyógyszer szedését több cikluson át érdemes folytatni. A Premens az egyetlen barátcserje-tartalmú gyógyszer Magyarországon, melynek hatását és biztonságosságát több vizsgálat is alátámasztja, szemben a barátcserje-tartalmú étrend-kiegészítőkkel, melyek használata terápiás célra nem javasolt a hatóságok által.

webp_net-resizeimage-3.png

 

 Vény nélkül kapható barátcserjekivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr8417792409
süti beállítások módosítása