Így válts életmódot: tippek, okok, hogy könnyedén meglépd

Szponzorált tartalom

2024. július 4. Kontent

 mv1.jpg

Sokan szélsőségesnek találják elsőre, de az életmódváltás számtalan módon fejtheti ki jótékony hatását. A 35 éves Kati sem gondolta, hogy ekkora fordulatot vesz az élete, ha áttér a vegán étkezésre és jobban odafigyel arra is, hogy csak természetes anyagból készült ruhákat hordjon. 

Kati kirobbanó formában van, tele energiával, motivációval, jól érzi magát a testében. Nem volt ez mindig így, korábban gyakran küzdött súlyproblémákkal, fáradékonynak érezte magát, és gyakran voltak intim fertőzései, főleg a visszatérő hüvelygombával küzdött.

„Az egyik ismerősöm, aki vegán étrenden él, és a teljes természetesség híve, azt állította, hogy az életmód rengeteget számít, legyen szó a lelki vagy a fizikai állapotunkról, ezért úgy döntöttem, változtatok és teljes mértékben elhagyom az állati eredetű, valamint a feldolgozott élelmiszereket. Csak nyers vagy minimálisan előkezelt növényi alapanyagokat kezdtem el fogyasztani, és nagyon meglepett, hogy a változás miként hatott a szervezetemre” – meséli.

Drámai javulás

„Az új étrendem és életmódom következményeként hatalmas javulást tapasztaltam. Sokkal energikusabbnak érzem magam, és a súlyom is stabilizálódott. Ezen felül a visszatérő hüvelygombám sem újult ki, amióta teljesen áttértem erre az életmódra. Az egészséges étrendemnek köszönhetően ugyanis megszűntek a ki-kiugró vércukorszintjeim, amelyek az immunrendszer gyengítése révén hajlamosítottak a hüvelygombára.” - meséli Kati, aki korábban nem is sejtette, hogy a kiújuló intim problémája összefüggésben állhat a rossz étkezési szokásaival.

Fenntarthatóság és környezettudatosság

„Ezenfelül az életmódváltás lelkesítő hatással volt rám, hiszen tudom, hogy nem ártok senkinek és valamit teszek a Föld jövőjéért is. Nem vásárolok műanyag flakonban árult üdítőket, ásványvizet. Természetesen szelektíven gyűjtöm a hulladékot, és ha lehet, mindent üvegben tárolok.

Amióta abszolút áttértem erre az életmódra, nem voltam beteg. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az immunrendszerem erősebb, és a vércukorszintem is stabilabb, így kevésbé vagyok hajlamos a fertőzésekre. A mentális állapotomnak az is jót tett, hogy rendszeresen sportolok, megtaláltam magamnak a megfelelő stresszlevezető mozgást, ami sokat segít abban, hogy a sok feszültséget magam mögött hagyjam”

Tudtad?

A hüvelygomba gyakori probléma, amely számos nő életét megnehezíti. Az egyik oka lehet a magas vércukorszint, hiszen gyengíti az immunrendszert, és ezáltal kedvez a gombás fertőzések kialakulásának. Az egészségtelen étrend, a szintetikus élelmiszerek és a műszálas ruházat viselése mind hozzájárulhatnak a probléma súlyosbodásához.

Kati az életmódváltásának köszönhetően jelentős javulást tapasztalt az egészségében és a közérzetében. Ezenfelül ez az életmód fenntarthatóbb és környezettudatosabb is, ami további motivációt ad a folytatáshoz. A fiatal nő még a tanácsait is megosztotta velünk, hogyan érdemes belevágni egy életmódváltásba:

1. Fokozatosan vezesd be a vegán étrendet!

  • Kezdj lassan: ne próbáld meg egyik napról a másikra teljesen elhagyni az állati eredetű ételeket. Kezdd azzal, hogy hetente egy-két napon vegán étrendet követsz.
  • Keress alternatívákat: ismerd meg a növényi alapú fehérjeforrásokat, mint a bab, lencse, tofu és különféle magvak.
  • Kísérletezz receptekkel: próbálj ki új ételeket, hogy megtaláld azokat, amelyeket szeretsz és amelyek könnyen elkészíthetők. Az Instagram tele van jobbnál jobb vegán ötletekkel.
  • Tanulj a táplálkozásról: olvass utána, hogyan biztosíthatod a megfelelő tápanyagbevitelt, különös tekintettel a B12-vitaminra, vasra, kalciumra és omega-3 zsírsavakra, amelyekre különösen oda kell figyelned, ha vegán étrendet folytatsz.

2. Építsd be a sportot a mindennapjaidba!

  • Találj egy neked tetsző mozgásformát: akár futás, jóga, úszás, kerékpározás vagy erősítő edzés, a lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz.
  • Állíts fel reális célokat: kezdj hozzá kis lépésekkel, például heti három alkalommal 30 perc edzéssel, és fokozatosan növeld az időt és az intenzitást.
  • Készíts edzéstervet: írd le a heti edzésprogramodat, és tartsd magad hozzá. Ez segít a rendszeresség megtartásában.
  • Keress társaságot: az edzéspartnerek motiválóak lehetnek, és segíthetnek az elkötelezettség fenntartásában.

3, Csökkentsd az ökológiai lábnyomodat!

  • Kerüld a műanyagokat: válassz többször használható táskákat, üveg- vagy esetleg fémdobozokat és palackokat. Kerüld az egyszerhasználatos műanyagokat!
  • Vásárolj helyi termékeket: támogasd a helyi termelőket, és csökkentsd az élelmiszerszállítás környezeti hatásait.
  • Minimalizáld a hulladékot: komposztálj, és törekedj a hulladék minimalizálására.
  • Energiahatékonyság: használj energiatakarékos izzókat, csökkentsd az áramfogyasztást, és fontold meg a megújuló energiaforrások használatát.

4. Változtasd meg a ruházkodási szokásaidat!

  • Kerüld a műszálas ruhákat: válassz természetes anyagokból készült ruhákat, mint a pamut, len, gyapjú és bambusz, ezek jól szellőznek, így kevesebb eséllyel alakul ki hüvelygomba.
  • Vásárolj tudatosan: támogasd a fenntartható és etikus divatmárkákat. Keress használt ruhákat vagy vintage darabokat!
  • Minimalizmus: kevesebb, de jobb minőségű ruhadarabokat vásárolj. A minőségi darabok hosszabb távon tartósabbak és kevésbé terhelik a környezetet.

5. Légy türelmes és következetes!

  • Tervezz előre: készíts bevásárlólistát és heti menüt, hogy elkerüld a felesleges impulzusvásárlásokat és étkezési kilengéseket.
  • Fogadd el, hogy emberből vagy: lesznek nehéz pillanatok és visszaesések. Ne add fel, hanem tanulj belőlük, és lépj tovább!
  • Keresd a közösséget: csatlakozz vegán csoportokhoz, sportklubokhoz és környezetvédelmi szervezetekhez. A közösségi támogatás erősítheti az elkötelezettségedet.
  • Örülj a kis sikereknek: ünnepeld meg a kisebb előrelépéseket, és értékeld a változásokat az egészségedben és a környezetedben.

Az életmódváltás nem egyik napról a másikra történik, de fokozatosan, lépésről lépésre haladva fenntartható, hosszú távon is sikeres és nagyon hasznos lehet.

Hirdetés

Speciális összetétel (bórsav, tejsav, kamillakivonat) – hatásos segítség hüvelygomba ellen         

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. Tejsavtartalma visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, kamillakivonata pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. Vény nélkül elérhető a legtöbb hazai gyógyszertárban. 
webp_net-resizeimage-5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr9718438587
süti beállítások módosítása